Vrienden organiseren festival City Beats in Schoonhoven

Schoonhoven – Het parkeerterrein buiten de Veerpoort in Schoonhoven wordt door SilverCityEvents omgetoverd tot eigentijds festivalterrein waar, op vrijdag 1 september en zaterdag 2 september, ruim 3.000 bezoekers van CityBeats genieten. Het feest is inmiddels een begrip in Schoonhoven en omgeving, maar hoe is het begonnen?

Door Tessa de Gruijter

In 2009 is Stichting SilverCityEvents opgericht door een vriendengroep waar Michiel Boon onderdeel van uitmaakt. “Het is begonnen met de wens vanuit de City Beach Tour om het beachvolleybalevenement, wat al in meerdere gemeenten succesvol was, ook in Schoonhoven te organiseren”, vertelt Michiel. “Als eigenaar van Restaurant Lekkerr werd ik benaderd, maar ik zag daar niet direct een rol voor mezelf in en heb ik het evenementenbureau in contact gebracht met de gemeente. Mijn vriendengroep werd getriggerd toen dit vast dreigde te lopen. Het moest toch mogelijk zijn om zo’n evenement in Schoonhoven te organiseren. Wij besloten het zelf te gaan regelen.”

Het bedrijfsleven omarmde het plan en vele bedrijven werden sponsor waardoor de eerste editie van City Beach in 2009 een feit was. Op het Doelenplein werden beachvolleybalvelden aangelegd en vanaf de derde editie kwam er ook een muziekpodium bij. Elk jaar werd het feest groter en in 2015 besloot de organisatie om te stoppen met het beachvolleybal en zich alleen te gaan richten op de feestavond. De naam City Beach werd veranderd in CityBeats.

De vriendengroep heeft de ambitie om CityBeats steeds beter, mooier en groter te maken. “We organiseren het festival naast onze baan en nu we ouder worden en er kinderen zijn is het lastiger, maar we hebben naar elkaar uitgesproken door te willen gaan”, aldus Michiel. “Door de intensieve samenwerking die nodig is om dit neer te kunnen zetten is de vriendengroep enorm hecht. We weten precies wat we aan elkaar hebben en iedereen heeft een taak.” De vriendengroep kan inmiddels rekenen op ruim 60 vrijwilligers die helpen achter de bar en met de opbouw van het festivalterrein. “Dankzij de inzet van de vrijwilligers en doordat we sinds een aantal jaren entree vragen is het mogelijk om grote artiesten te laten komen en kunnen we onze bezoekers blijven verrassen. We hebben iets leuks neergezet voor Schoonhoven en het heeft een bijzondere vriendschap opgeleverd.”

De derde editie van CityBeats aankomende vrijdag en zaterdag is onderdeel van het Nazomerfestival. Het is een muziekfestival met verschillende muziekpodia, een feest café en een foodcourt. Ga voor kaartjes, het programma en meer informatie naar de website.

Bron: IJssel en Lekstreek, dinsdag 27 augustus 2017